Schotland en haar prachtige natuur

Schotland ligt in het noorden van Groot-Brittannië en om Schotland heen liggen de Atlantische Oceaan, de Noordzee en aan de andere kant de Ierse zee. Schotland biedt voor iedere reiziger wat wils en bestaat uit ruim 600 eilanden, zoals het Isle of Man en de Hebriden.

Een van de grootste en bekendste steden is de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De grootste stad van Schotland is Glasgow. In deze steden vindt men vriendelijke pubs, grote winkelgebieden, goede lokale restaurants (met het bekende Schotse gerecht haggis op het menu) en musea. Uiteraard is Schotland tevens het land van de whisky.

De natuur van Schotland

Vooral de Northern Islands en de Highlands van Schotland zijn aan te bevelen aan natuurliefhebbers. Deze plekken kennen een rijke flora en fauna en zijn een bezoek waard. Dit zijn perfecte locaties voor een lange fiets- of wandeltocht. Hier vindt men onder andere wilde arenden, maar ook dolfijnen en walvissen aan de kust. Het Schotse volk is trots op de rijke natuur. Er zijn in deze gebieden dan ook volop bed & breakfasts, hotels en campings te vinden. Schotland staat bekend als een land waar het veel regent, maar dit mag niemand ervan weerhouden om de pracht van het land te zien.

Loch Lomond en ook het Trossachs National Park bestaan uit een gebied met een rijkdom aan meren, valleien en schitterende bergen. Het gebied beslaat zo’n 1000km2. Ook vindt men in Schotland het bekende Loch Ness, een groot meer dat bekend staat om de mythe van Nessie, het grote dier dat in het water zou leven.

Rijden in Schotland

Schotland is een perfect land voor een toervakantie met de auto. Iedere Nederlander mag hier met een Nederlands rijbewijs rijden, mits aan de linkerkant van de weg natuurlijk! Houdt je ten allen tijde aan de aangegeven snelheden, want Schotland kent een veelvoud aan flitspalen.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.